Jonge meisjes kleden volgens de Voorschriften

8237

Vraag:

Is het voor jonge meisjes die de pubertijd nog niet hebben bereikt toegestaan om naar buiten te gaan zonder zichzelf te bedekken? En kunnen zij het gebed verrichten zonder een hoofddoek?

Antwoord:

Het is noodzakelijk dat hun voogden hen opvoeden en onderwijzen in de gewoontes van de Islam. Zij dienen hen te vertellen niet de deur uit te gaan, tenzij hun lichamen bedekt zijn. Dit is om (later) iedere vorm van verleiding te voorkomen en om hen te laten wennen aan de goede manieren, zodat zij geen bron zullen zijn voor het verspreiden van het slechte.

Tevens dienen zij opgedragen te worden om het gebed met een hoofddoek te verrichten. Indien zij zonder hoofddoek bidden, dan zijn hun gebeden wel toereikend. Dit omdat de Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: “Allah accepteert niet het gebed van een vrouw die de leeftijd van de pubertijd heeft bereikt, behalve als zij een hoofddoek (Khimaar) draagt.”

(at-Tirmidhie, Ahmad, Aboe Daawoed en Ibn Maadjah)

En bij Allah ligt al het succes. Moge Allah vrede en zegeningen uitspreiden over onze Profeet, zijn familie en metgezellen.

Permanente Commissie voor het geven van Fataawa (Fataawa al-Mar’ah)