Een social media account voor Daʿwah

6933

Vraag:

Ik heb een account op een social media programma. Dit account heb ik speciaal opgezet voor het verspreiden van religieuze posts en fragmenten. Wanneer ik een afbeelding plaats met daarin iets over het gedenken van Allah, maar niemand leest dit en na een aantal dagen heeft niemand hier iets van opgestoken, komt mij dan alsnog de beloning hiervan toe, ondanks dat niemand dit heeft gelezen? Bedankt!

Antwoord:

Alle lof zij Allah de Heer der werelden en vrede en zegeningen zij met onze Profeet Mohammed (vrede zij met hem), diens familie en metgezellen. Voorts…

Wij hopen dat jou toch de beloning toekomt voor het verspreiden van het goede, zelfs wanneer niemand dit leest. Slechts het verspreiden van het goede is op zichzelf een goede daad waar Allah over zegt (interpretatie van de betekenis):

En wat zij ook aan goeds verrichten, niets hiervan zal verworpen worden. En Allah is Alwetend over de godsvruchtigen.

(Soerat Aali ʿImraan: 115)

“Maar als jullie Allah en Zijn Boodschapper gehoorzamen, dan zal Hij niets (van de beloning) van jullie daden verminderen.”

(Soerat al-Hoedjoeraat: 14)

Oftewel, jullie beloning zal niet in mindering worden gebracht. Dit is net als de Woorden van Allah (interpretatie van de betekenis):

“En Wij zullen niets (van de beloning) van hun daden verminderen.”

(Soerat atToer: 21)

Ga dus vooral door met het verspreiden van het goede en het uitnodigen hiernaar met al datgene waar jij toe in staat bent. Denk positief over je Heer en Hij zal zijn zoals je over Hem denkt.

www.islamweb.net