Ik zag een andere vrouw die knapper was

13513

Vraag:

Ik heb de hand van een zuster gevraagd en was tevreden met haar uiterlijk. Echter begin ik nu te twijfelen en heb ik last van influisteringen. Telkens wanneer ik een vrouw op straat zie, vergelijk ik mijn verloofde met deze vrouw. Hierdoor ben ik mentaal vermoeid geraakt. Doe ik er goed aan om mijn verloving te annuleren of niet?

Ik verkeer momenteel in verwarring en ben ook enorm passief geworden vanwege het veelvuldig piekeren. Ik wil dit meisje en haar familie geen onrecht aandoen, vooral omdat zij mij enorm lief hebben en dit meisje Allah gehoorzaam is. Adviseer mij, want ik weet het niet meer.

Antwoord:

Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met de Boodschapper van Allah. Voorts…

Je zegt dat je tevreden was met haar uiterlijk, waarna je haar vervolgens bent gaan vergelijken met andere vrouwen op straat. Jouw probleem zit hem niet in het uiterlijk van je verloofde, maar in je blik die je de vrije loop geeft. Laten we veronderstellen dat je deze gerespecteerde vrouw verlaat voor een ander waarvan jij vindt dat ze knapper is. Hierna zal je ook deze vrouw verlaten, omdat je op straat een ander zult zien die knapper is. Uiteindelijk zal je menig woning langsgaan om de hand te vragen van een vrouw en haar vervolgens weer verlaten, omdat je iemand anders hebt gezien die nog knapper is.

Kortom, jouw probleem zit hem in het feit dat jij je blik de vrije loop geeft. En wie zijn ogen uitkijkt over vrouwen, zal zijn kuisheid verliezen, al heeft hij de knapste vrouw op aarde. Jouw oplossing zit hem dus in het neerslaan van je blik.

Sheikh Mohammed Salim Bahiri