Massage door het andere geslacht

10556

Vraag:

Ik verricht vijf keer per dag het gebed. Soms heb ik lichamelijke pijn en ga ik voor massage naar een vrouw (niet voor seksuele gemeenschap). Is dit een zonde? En als dat zo is, wat is dan de straf? Ik heb hier echt een antwoord op nodig.

Antwoord:

Alle lof zij Allah.

Wij legden deze vraag voor aan Sheikh Moehammad Saalih ibn ul-cOethaymien (moge Allah hem genadig zijn). Hij antwoordde als volgt: "Het is niet toegestaan voor hem om haar een massage te geven, noch voor haar om hem een massage te geven. Er zal zeker iets gebeuren, met name als zij beiden jong zijn."

De Islam is gekomen om alle deuren te sluiten die kunnen leiden naar verleiding of verlokking voor één of beide partijen. Het masseren houdt het ontbloten van een gedeelte van het lichaam en directe aanraking in. Er bestaat dus het gevaar dat verboden verlangens hierbij aangewakkerd worden. Je dient op zoek te gaan naar mannelijke masseurs die dit voor jou kunnen doen als je dit nodig hebt. Of je kan een familielid leren hoe te masseren, zodat die het voor je kan doen.

Moge Allah ons en jou helpen om te doen waar Hij van houdt en tevreden mee is.

Sheikh Mohammed Saalih al-Moenaddjid