Mijn verloofde is vreemd gegaan

30654

Vraag:

Ik ben sinds vorige maand verloofd. Mijn verloofde is alleen op vakantie gegaan. Nu heb ik uit betrouwbare bronnen vernomen dat hij is vreemdgegaan tijdens onze verlovingsperiode. Ik weet niet wat ik moet doen?!

Antwoord:

Alle lof zij Allah.

Allereerst weten we niet precies wat je bedoelt met ‘verloving’. Voor ons is het van belang om te weten of er een huwelijksakte tussen jullie is opgesteld. Als dat niet het geval is, dan zijn jullie nog steeds vreemden van elkaar en mogen jullie dus niet eens contact hebben met elkaar.

Verder willen we tegen je zeggen dat voordat iemand het huwelijk ingaat, hij eerst dient te kijken naar het gedrag en het geloof van degene met wie hij wenst te trouwen.

Het geloof en het gedrag dienen volgens onze geliefde Profeet (vrede zij met hem) beiden in orde te zijn, wil je kunnen spreken van een geschikte huwelijkskandidaat. De meeste mensen gaan voor het uiterlijk en vergeten het geloof. Het resultaat is dan ook dat het huwelijk bijna geen kans van slagen heeft. Dit soort huwelijken stranden dan ook binnen de kortste keren.

Beste zuster, wil je een goed leven tegemoet gaan, dan dien je te kijken naar jouw houding tegenover Allah en naar de houding van je toekomstige man tegenover Allah. Als deze niet in orde zijn, dan kun je nooit gelukkig worden.

Een persoon die het zichzelf toestaat om de Grenzen van zijn Heer te overschrijden en met een ander vreemd te gaan, is het niet waard om je leven mee te delen.

Wel willen wij erbij zeggen dat als het hier gaat om een godsvrezende broeder die door de Shaytaan is misleid en een keer tot deze zonde verleid is, dan is er niets op tegen om met hem te trouwen, mits hij berouw toont. Maar wij vrezen dat het hier gaat om een persoon die een slechte geschiedenis kent wat betreft het aangaan van relaties met vrouwen.

Team al-Yaqeen