Permanente littekens aan verloofde vertellen?

8230

Vraag:

Ik ben een vrouw van 25 jaar. Ik was betrokken bij een ongeval waarbij ik ben verbrand. De littekens zijn nog steeds op beide benen aanwezig. Nu ben ik verloofd. Dien ik mijn verloofde over mijn littekens te vertellen vóór het huwelijkscontract op te maken? Ik wil het hem graag vertellen. Echter ben ik te verlegen om met hem te praten.

Antwoord:

Alle lof zij Allah.

Als de littekens groot en misvormend zijn op een manier die afstotend kunnen zijn voor de echtgenoot, dan is het noodzakelijk dit aan hem te vertellen vóór het opmaken van het huwelijkscontract. Dit omdat het achterhouden van deze informatie beschouwd kan worden als bedrog. Het basisprincipe is dat elk mankement dat afstotend kan zijn voor de echtgenoot en de doelen van het huwelijk voorkomt, namelijk compassie en liefde, openbaar gemaakt dient te worden en het niet toegestaan is dit te verbergen.

Maar als de littekens niet goed zichtbaar zijn en het onwaarschijnlijk is dat ze afstotend zijn voor de echtgenoot, dan hoef jij je verloofde dit niet te vertellen. Dit omdat het niet beschouwd wordt als een mankement dat het huwelijk zal beïnvloeden.

In het geval het verplicht is dit de echtgenoot te vertellen, dan kan dit gedaan worden door je vader of je broer, zodat voorkomen wordt dat je onnodig met je verloofde praat omdat hij nog steeds een niet-Mahram is zoals alle andere niet-Mahrams.

We vragen Allah je te helpen en ons en jou te leiden.

En Allah weet het het best.

Islamqa.com