Foto’s op fora

10412
Vraag:
Behoort het plaatsen van een Avatar (gebruikersfoto bedoeld voor het profiel) op fora tot ‘het spreken op een verleidelijke manier’?
Antwoord:
Het is niet toegestaan om foto’s van vrouwente plaatsen op fora, ongeacht of dit foto’s zijn van actieve personen op deze fora of foto’s van onbekende vrouwen. Het plaatsen van deze foto’s leidt namelijk tot Fitnah en het opwekken van begeerten.
Wanneer een vrouw deelneemt aan fora, waar ook mannen aan deelnemen en zij dit soort afbeeldingen plaatst, dan is dit nog erger dan ‘het spreken op een verleidelijke manier’. Men zal deze geplaatste afbeeldingen namelijk linken aan de (betreffende) persoon wanneer men met haar in dialoog treedt. En dit wekt verwachtingen bij degene in wiens hart een ziekte is.
De Islam blokkeert alle mogelijke wegen die kunnen leiden tot verderf. Het is de vrouw derhalve niet toegestaan om zaken te verrichten die tot fitnah kunnen leiden. Zo zegt Allah (interpretatie van de betekenis):
“O vrouwen van de Profeet, jullie zijn niet als de andere vrouwen, indien jullie vrees kennen. Verzacht jullie stemmen daarom niet, waardoor degene die ziek van hart is in verleiding komt. En zegt het goede.
(Soerat al-Ahzaab:32)
Ook heeft de Profeet (vrede zij met hem) gezegd: “Een vrouw dient niet het lichaam van de andere vrouw te bekijken of aan te raken met de intentie om dit vervolgens aan haar man te beschrijven, alsof hij haar ziet.”
(al-Boekhaari)
Islamqa.com