Het ontbloten van onderbenen bij een Mahram

12744

Vraag:

Is het toegestaan voor een vrouw om haar armen en onderbenen te ontbloten in het bijzijn van haar broer?

Antwoord:

Het is voor een vrouw niet toegestaan om iets (van haar lichaam) te ontbloten in het bijzijn van haar Mahaarim1 en (andere moslim)vrouwen, behalve de bekende lichaamsdelen waar versieringen worden gedragen. Daaronder valt wat Allah, de Verhevene, zegt (interpretatie van de betekenis):

“…en hun sieraden niet tonen, behalve wat daarvan zichtbaar is. En zij moeten hun sluiers over hun boezems dragen en hun schoonheid niet openlijk tonen, behalve aan hun echtgenoten, of hun vaders…”

(Soerat an-Noer: 31)

De bekende lichaamsdelen waar versieringen worden gedragen zijn: de hand, (de hals) waar een ketting wordt gedragen, (de pols) waar de armband wordt gedragen en de bovenarm. Ook vallen hieronder de voeten, en (de enkel) waar de enkelband wordt gedragen.

Dus dit zijn de enige lichaamsdelen die een vrouw mag laten zien in het bijzijn van haar Mahaarim en (andere moslim)vrouwen.

Sheikh Naasir ud-Dien al-Albaanie (Fataawa ash-Sheikh al-cAllaamah Mohammed Naasir ud-Dien al-Albaanie fiel-Madienah wal-Iemaaraat, blz. 245. Fataawa al-Madienah, blz.96)

  1. Personen waarmee je niet kunt trouwen.