Strakke kleding

21731

Vraag:

Is het toegestaan voor de vrouw om korte en strakke kleding te dragen in het bijzijn van haar Mahaarim?

Antwoord:

Het is niet toegestaan voor een vrouw om korte kleding te dragen in het bijzijn van haar kinderen en haar Mahaarim. Ook is het niet toegestaan voor haar om meer te ontbloten dan gebruikelijk is in hun bijzijn. Het is haar enkel toegestaan om korte kleding te dragen voor haar echtgenoot.

(al-Moentaqa min Fataawa Sheikh Saalih al-Fawzaan, boekdeel 3, blz. 170)

Het is zonder twijfel verboden voor een vrouw om iets straks te dragen wat haar lichamelijke charmes vertoont. Behalve voor haar echtgenoot alleen. Het is dus niet toegestaan in het bijzijn van een ander. Zelfs niet in de aanwezigheid van andere vrouwen, omdat zij dan een slecht voorbeeld zou kunnen zijn voor deze vrouwen. Wanneer zij zien dat zij zich op die manier kleedt, dan zouden zij hetzelfde kunnen doen.

De vrouw is ook opgedragen om haar cAwrah te bedekken met losse en bedekkende kleding in het bijzijn van anderen, behalve voor haar man. Zoals zij haar cAwrah bedekt in het bijzijn van mannen, moet zij haar cAwrah ook bedekken in het bijzijn van vrouwen. Behalve datgene wat gewoon is voor de vrouw om onbedekt te laten in het bijzijn van andere vrouwen, zoals het gezicht, de handen en voeten en wat nodig is om onbedekt te laten.

(al-Moentaqaa min Fataawa Sheikh Saalih al-Fawzaan, boekdeel 3, blz. 176–177) Sheikh Saalih Ibn Fawzaan al-Fawzaan