Tatoeage van voor de bekering

14705

Vraag:

Toen ik ongelovig was, heb ik op mijn schouder een tatoeage laten zetten. Alle lof zij Allah ben ik nu moslim. Mijn echtgenoot heeft hier geen problemen mee, maar wij willen het toch laten verwijderen door het weg te laseren. Echter is het erg kostbaar om dit te doen. Ook brengt dit met zich mee dat de huid verbrand wordt. Met de Wil van Allah wil ik mezelf niet uitsluiten tot degenen te behoren die het Paradijs zonder verrekening zullen binnentreden. Ik heb berouw getoond, is er meer dat ik dien te doen? Moge Allah u het goede schenken.

Antwoord:

Alle lof zij Allah, Hij Die jou heeft geleid naar Zijn Rechte Pad. Ik vraag Allah om jou standvastig te maken in het volgen van dit Pad.

De tatoeage die niet verwijderd kan worden, behalve middels dit soort ingrepen, zijn niet verplicht om te verwijderen omdat dit te moeilijk is en pijn en leed kan veroorzaken. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

“En Hij heeft de godsdienst niet moeilijk gemaakt voor jullie.”

(Soerat al-Hadj: 78)

Jouw spijt, weerzin ertegen en vastberadenheid dit nooit meer te zullen doen zijn voldoende. Ook wist de Islam wat voorheen heeft plaatsgevonden weg. In dit geval kan je het laten zoals het is. Breng jezelf geen schade.

Moge Allah jou helpen te doen waar Hij van houdt en wat Hem tevreden stelt.

Sheikh Mohammed Saalih al-Moenaddjid