De Koran leren

8356

Vraag:

Ik ben niet in staat om de Koran goed te reciteren noch te memoriseren. Op welke wijze kan ik zowel mijn recitatie als memorisatie verbeteren?

Antwoord:

De ideale manier om Tadjwied (correct reciteren van de Koran) te leren is door te reciteren voor een gekwalificeerde Sheikh. Maar indien een dergelijke persoon niet beschikbaar is in de stad, dan gebiedt en stimuleert de Shariecah een persoon te reizen om deze kennis (bij een gekwalificeerde Sheikh) te verkrijgen. Als dit niet mogelijk is, dan dient de moslim gebruik te maken van zijn moslimbroeders, audiobestanden en gekwalificeerde reciteurs. En wanneer Allah weet dat de intentie van de persoon oprecht is, dan opent Hij voor hem deuren die naar al het goede leiden.

En bij Allah ligt al het succes. Moge Allah vrede en zegeningen uitspreiden over onze Profeet en zijn familie en metgezellen.

Permanente Commissie voor het geven van Fataawa (Fataawa al-Ladjnat ud-Daa’imah lil-Boehoeth il-cIlmiyyati wal-Iftaa’, boekdeel 12, blz. 111, vraag 1 van fatwa nr. 19.311)