Zamzam gemixt met ander water

9932

Vraag:

Is het toegestaan om Zamzam water te mixen met gewoon water? En blijft het na vermenging nog steeds Zamzam water?

Antwoord:

Alle lof zij Allah.

Als Zamzam water gemengd wordt met ander water, dan bevat het mengsel evenveel zegeningen als de verhouding Zamzam in het water. Dit omdat de persoon die het opdrinkt onvermijdelijk wat Zamzam water drinkt (wat vermengd is met gewoon water). Je kunt dus zeggen dat hij het opdrinkt.

Al-Kaasanie zei: "Als een persoon zweert dat hij niet zal drinken van Zamzam water en er veel ander water overheen wordt gegoten, zodat de verhouding Zamzam water kleiner is ten opzichte van het gewone water, en hij drinkt dit vervolgens op, dan heeft hij zijn eed verbroken."

(Badaa'ic as-Sanaa'ic, boekdeel, 3, blz.63)

Sheikh Ibn Djibrien werd het volgende gevraagd: "Als Zamzam water wordt vermengd met normaal water, valt dit dan nog steeds onder de regelgeving van Zamzam water?"

Hij antwoordde: "Het is beter om pure Zamzam water te drinken, als het vermengd wordt met ander water, dan is de regelgeving omtrent zijn vruchten nog steeds van toepassing en is het toegestaan om hiermee ziektes te behandelen. De werking ervan is wel minder dan van zuiver Zamzam water."

En Allah weet het beste.

Islamqa.com