De vrouw en reinheid

26596
  1. Alles wat het contact tussen huid en water belemmert (zoals bijvoorbeeld nagellak) dient alvorens de woedoe’ of ghoesl te verrichten verwijderd te worden.

Sheich Ibnoe cOethaymien

  1. De menstruerende vrouw mag nagellak opdoen, omdat zij het gebed niet hoeft te verrichten.

Sheich Ibnoe cOethaymien

  1. Wanneer henna een dikke laag vormt op de hand ofde voet, waardoor het water de huid niet kan bereiken, dan is het verplicht om deze laag allereerst te verwijderen alvorens de woedoe’ of ghoesl te verrichten. Het achterblijven van enige kleur heeft echter geen gevolgen voor de correctheid van de woedoe’, omdat deze kleurstoffen het water niet verhinderen de huid te bereiken.

De Permanente Commissie

  1. Wanneer de vrouw henna op haar hoofd heeft, dan is het voor haar toegestaan om tijdens de woedoe’ hierover te vegen. De henna hoeft zij niet te verwijderen. Wat betreft de grote wassing, bijvoorbeeld tijdens de staat van djanaabah (de staat waarin men verkeert na het hebben van geslachtsgemeenschap of het bereiken van een orgasme), in dit geval moet de vrouw haar gehele hoofd wassen en volstaat het vegen over haar haren niet.

Sheich Ibnoe cOethaymien

  1. Een vrouw mag (tijdens de woedoe’) over haar hoofddoek vegen, ofwel in geval van kou of wanneer het lastig is om haar hoofddoek te verwijderen en deze vervolgens weer op te moeten doen. Maar het beste is dat zij hier niet over veegt.

Sheich Ibnoe cOethaymien

  1. Haarcr√®mes, lippenstift en andere cosmetische zalfjes verbreken de woedoe’ niet.

Sheich Ibnoe cOethaymien