Cursus dodenwassing van start

6242

Enige tijd geleden hebben wij een eenmalige cursus dodenwassing gegeven. Hierna hebben ontzettend veel zusters zich aangemeld voor een vervolgcursus. Binnen de gemeenschap is er een groot tekort aan vrouwen die onze overleden zusters kunnen wassen. Helaas is dit tekort nog meer te merken in gebieden buiten de Randstad. Om deze reden willen wij zusters door heel Nederland de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan een intensieve cursus om dit tekort tegen te gaan.

Start

Vrijdag 15 februari 2019 zal de intensieve cursus van start gaan. De cursus duurt 6 weken en vindt elke vrijdagavond van 18:00-20:00 plaats in onze klaslokalen. We starten met een groep van 20 zusters. De eerste 20 die zich via de mail aanmelden kunnen direct beginnen. Als de cursus is afgerond zullen wij verder gaan met een nieuwe groep van 20 zusters. Tegen die tijd zullen wij een nieuwe oproep plaatsen in shaa’ Allaah.

Doel cursus

Het doel van deze cursus is dat zusters worden opgeleid om overleden zusters ritueel te wassen. Wij benadrukken nogmaals dat de cursus intensief is met als doel dat de deelneemsters daadwerkelijk zullen helpen met de dodenwassing en zich daarvoor zullen inzetten. Als je bij voorbaat al weet dat je dit niet zult doen, meld je dan niet aan en bied de ruimte aan een zuster die dit wel voornemens is te doen.

Aanwezigheidsplicht

Zusters die meedoen met deze cursus zijn verplicht om alle 6 cursusavonden aanwezig te zijn. Alleen dan heb je de cursus succesvol afgerond.

Ben jij gemotiveerd om de cursus te volgen om daarna jouw kennis in de praktijk te brengen? Mail dan naar zuster@al-yaqeen.com met je naam, achternaam, leeftijd en telefoonnummer. Wij zullen je dan op de lijst plaatsen, zodat je kunt meedoen in shaa’ Allaah.

Moge Allah je succesvol maken en ons allen leiden op Zijn Weg.

Was-Salaamoe ʿalaykoem,
Zusters al-Yaqeen