Gratis Iftaar ophalen voor armen en behoeftigen

3845

Zoals voorgaande jaren heeft stichting as-Soennah de gewoonte om gratis Iftaar-maaltijden te verzorgen voor armen en behoeftigen. Normaliter deden we dat in een speciale ruimte in de moskee. Vanwege de huidige situatie en maatregelen kunnen we dat niet meer doen in onze moskee. Maar dat betekent niet dat wij deze armen en behoeftigen in de kou laten staan!

Dit jaar kunnen zij hun Iftaar-maaltijd bij ons komen ophalen en alsnog de dag afsluiten met een heerlijke versbereide warme maaltijd. Het adres waar dit opgehaald kan worden is bij het gebouw De Nobele Hoop, Radarstraat 1 in Den Haag (aan het eind van de straat waar de moskee gevestigd is).

Iedere dag in de Ramadan vóór al-Maghrib kunnen zij hun maaltijd daar komen ophalen, geheel gratis! Bij het ophalen van de maaltijden houden wij ons aan de voorschriften die het RIVM heeft vastgesteld, en behouden wij de gepaste afstand. Houd daar rekening mee bij het ophalen.

De Profeet (vrede zij met hem) heeft aangegeven dat degene die een vastende een maaltijd aanbiedt om zijn vasten te verbreken, op dezelfde beloning kan rekenen als de vastende zelf. Zonder dat dit ten koste gaat van de beloning van de vastende.

(Ahmad en at-Tirmidhie)

Wil je meedingen in de beloning hiervoor, doneer dan mee om deze Iftaar-maaltijden te bekostigen: https://al-yaqeen.com/doneren-iftaar/

Stichting as-Soennah