Imam redt dader aanslag Londen

3498

Op beelden van vlak na de terroristische aanslag gisternacht op moskeegangers in Londen is te zien hoe de dader in bedwang wordt gehouden en getrapt. Een groep mensen, waaronder een imam, proberen de woedende menigte op afstand te houden.

De dader kruipt over de grond terwijl hij vast wordt gehouden en trappen krijgt van omstanders. De terrorist die even daarvoor met zijn busje op een menigte bij een moskee inreed, schreeuwt herhaaldelijk met overslaande stem: “Willen jullie me vermoorden?”

Omstanders trokken de 48-jarige terrorist na de aanval uit zijn busje. Hij kreeg rake klappen, tot een imam ingreep. Volgens getuigen haalde imam Mohammed Mahmoud de woedende menigte over de man alleen in bedwang te houden en over te dragen aan de politie. Dit laatste gebeurde later. “Goddank konden we hem beschermen”, aldus de imam. Hij en anderen die ingrepen kregen lovende woorden, onder andere van de Londense burgemeester Sadiq Khan.

Tien gewonden

Door de aanslag raakten tien mensen gewond. Twee slachtoffers zijn er slecht aan toe. Ook kwam één man om het leven.

De verdachte was volgens de Britse staatssecretaris Ben Wallace (Veiligheid) niet in beeld bij de veiligheidsdiensten. “De man was bij de autoriteiten niet bekend vanwege extremisme of rechts-extremisme”, zei de bewindsman tegen Sky News.

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen
20 juni 2017