Meer moskeeën treffen maatregelen na aanslag

4862

In navolging van moskeeën in de grote steden treffen ook moskeeën in Brabant extra veiligheidsmaatregelen na de aanslag in Canada.

De Turkse Süleymaniye-moskee in Tilburg heeft haar beveiliging flink opgeschroefd na het bloedbad in het Canadese Quebec. Voorzitter Yilmaz kan hierover niet in detail treden. “Maar ga er maar van uit dat er zeven dagen in de week, 24 uur per dag toezicht is.” Ook de Tilburgse El-Feth moskee is drukdoende met extra beveiliging. “We hebben sinds vorig jaar acht camera’s in en rond de moskee hangen, maar na Quebec zijn we aan het kijken hoe we eventueel extra nachtvisie kunnen regelen”, aldus Abdelkader Barkane.

Toezicht

In de Bossche moskee Arrahma zal de beveiliging door de leden zelf worden uitgevoerd. “We hebben overleg gepleegd met de politie en mede naar aanleiding daarvan gekozen voor toezicht tijdens de gebedsdiensten. Dat wordt vanaf maandagavond gedaan door onze leden”, zo zegt voorzitter Bagdad Majiti.

Niet bang

In de Ulu-moskee te Oss peinst men er niet over de deuren te sluiten. “Wij zijn gewoon zeven dagen per week open, 24 uur per dag, voor iedereen. De deuren sluiten is in Oss niet nodig. We zijn niet bang dat hier iets gebeurt”, aldus Orhan Gür, voorzitter van de Osse moskee. Ook de Selimiye-moskee in Veghel ziet de geen aanleiding per direct extra maatregelen te nemen.

Bron: BD.nl

Team al-Yaqeen
1 februari 2017