Moskeeën roepen achterban op te gaan stemmen

4154

Verschillende moskeeën hebben in een gezamenlijk persbericht de Nederlandse moslimgemeenschap opgeroepen om volgende week te gaan stemmen. Gedurende het laatste vrijdaggebed vóór de verkiezingen vragen zij imams het belang van de verkiezingen te benadrukken. Stemmen is „een kans die een moslim niet aan zich voorbij mag laten gaan”, zo wordt door de islamitische organisaties in een verklaring gemeld.

Ook waarschuwen zij voor de gevolgen van het wegblijven van de stemloketten (om te stemmen). Dat kan nadelig uitpakken „voor hun aanwezigheid in Nederland en zelfs als steun dienen voor politieke partijen die rechten en vrijheden van specifiek moslims willen beknotten en daarmee discriminatie en racisme aanmoedigen.”

‘Stem op betrouwbare partijen’

De moskeeën geven hun achterban het advies te stemmen op „betrouwbare en goedwillende partijen die ernaar streven om de belangen van alle Nederlanders te behartigen.”

„Moslims stemmen vaak niet massaal, ze zijn zich ook niet altijd bewust van hun stemrecht en van de gevolgen. Daarom is deze oproep hard nodig”, zo wordt door bestuursvoorzitter Abdelhamid Taheri van de Haagse as-Soennah-moskee de oproep toegelicht. In totaal onderschrijven 63 organisaties, vooral moskeeën, de boodschap.

Bronnen: Telegraaf, Omroepwest, Religionsearch, Het Parool, Reformatorisch Dagblad, Dagblad van het Noorden

Team al-Yaqeen
10 maart 2017