Overlijdensbericht twee welbekende Mashaayikh

4173

Gisteravond heeft ons het droevig nieuws bereikt dat de weledele Sheikh dr. Walied al-ʿAlie en de edelachtbare Sheikh Fahd al-Hoesaynie om het leven zijn gekomen bij een terroristische aanslag in Burkina Faso.

De beide Mashaayikh waren de afgelopen dagen voor een Daʿwah-rondreis in het Afrikaanse continent. Ze hebben in Ghana de afgelopen dagen een conferentie verzorgd voor imams, waarna zij vervolgens een bezoek hebben gebracht aan Burkina Faso voor Daʿwah-activiteiten. Afgelopen vrijdag had Sheikh dr. Walied al-ʿAli nog het genoegen om een nieuwe moslim te verwelkomen in het geloof. Nadat beide Mashaayikh de avond afsloten met een maaltijd in een restaurant deed het tragische voorval zich voor. Een groep terroristen drong het restaurant binnen en opende het vuur, waarbij meer dan achttien mensen om het leven kwamen, waaronder de twee Mashaayikh.

Sheikh dr. Walied al-ʿAlie is onder andere imam en prediker in de bekende Masdjid ul-Kabier in Koeweit en afgestudeerd aan de islamitische universiteit in Medina. De Sheikh stond bekend om zijn inspanningen in het verzorgen van lessen en het uitnodigen naar Allah.

Ook heeft de Sheikh in december 2014 stichting as-Soennah bezocht en deelgenomen aan de jaarlijkse Arabische conferentie.

Deze terroristische aanslag wijst nogmaals op het feit dat terrorisme geen religie of kleur kent.

Moge Allah beide Mashaayikh begenadigen, vergeven en hun graven verruimen. Moge Allah hen belonen voor wat zij voor de Islam hebben betekend en hen rijkelijk belonen voor hun verdiensten.

Team al-Yaqeen
15 augustus 2017