Ramadan 2017: wat te verwachten bij ons?

7611

We hebben de prachtige maand Ramadan verwelkomd. Ieder jaar weer is het een belevenis van jewelste en ieder jaar kijken we ernaar uit.

Net als voorgaande jaren treft stichting as-Soennah vele voorbereidingen om jullie te verwelkomen in onze moskee. Dagelijks kun je een hartelijk ontvangst van ons verwachten, worden wij tijdens de Taraawieh-gebeden begeleid door de mooie stemmen van onze imams en trakteren wij jullie op hartverzachtende smeekbeden.

Livestream gebeden en lezingen

We proberen zo nu en dan via livestream de Taraawieh-gebeden uit te zenden voor wie ze niet mee kan volgen bij ons in de moskee, maar wel vanuit huis om van de Koran-recitaties te genieten. Ook de lezingen in het Nederlands, Berbers en Arabisch zullen live te volgen zijn via onze Facebook-pagina.

Gebedsruimte

Onze moskee biedt ruimte aan ongeveer 3.000 mannen en 1.000 vrouwen, is voorzien van koeling- en aircosysteem en overal liggen er waterflessen om de dorst te lessen. Ook zijn er stoelen voor ouderen en mindervaliden en kan er gebruik worden gebruik van een lift. Na het Taraawieh-gebed is onze kantine geopend voor een lekker hapje of drankje en ons winkeltje voor boeken, dadels, kleding of lekker geurtje.

Gratis Iftaar

Voor de minderbedeelde en eenzame mensen is er dagelijks een gratis Iftaar waarbij een warme maaltijd met liefde wordt opgediend. Wil je hier financieel aan bijdragen, doneer dan via deze link.

Laatste tien dagen

Ook voor de laatste tien gezegende dagen van de Ramadan hebben we een speciaal programma klaar staan. Er zal al-Iʿtikaaf zijn, Qiyaam ul-Layl (nachtgebed), lezingen, Soehoer en nog veel meer. Wat allemaal? Dat maken we te zijner tijd nog exact bekend.

Kortom, er staat weer een hoop goeds op ons te wachten. Maak er goed gebruik van!

Bestuur moskee as-Soennah en
Team al-Yaqeen
27 mei 2017