Reeks interventiebijeenkomsten ‘De veerkracht van moslims’

6739

Moslims in de Nederlandse samenleving krijgen met een aantal uitdagingen te maken. Sommige hebben te maken met het geloof, en andere met de manier waarop tegen moslims in Nederland wordt aangekeken. De uitdagingen en beelden kunnen leiden tot gevoelens van teleurstelling, vervreemding en woede die negatief doorwerken op iemands leven. Daarom is het belangrijk om na te gaan hoe iemand op een positieve en effectieve manier met deze uitdagingen kan omgaan.

In het kader hiervan starten wij binnenkort een reeks interventiebijeenkomsten waarin onder begeleiding van imam Aboe Ismail en Dr. Mark Dechesne (Universiteit Leiden) inzichten vanuit de Islam en (positieve) psychologie bij elkaar worden gebracht om de veerkracht van moslims te verhogen bij confrontatie met angst, onbegrip en zaken die de geloofsuitoefening en functioneren in de samenleving kunnen frustreren.

Om deze bijeenkomsten zo goed mogelijk te kunnen organiseren, hebben wij 5 minuten van je tijd nodig om dit vragenformulier in te vullen. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat alle gegevens anoniem en betrouwbaar worden verwerkt. Alvast bedankt voor je medewerking en we hopen je tijdens onze bijeenkomsten te mogen verwelkomen.

Stichting as-Soennah
31 oktober 2018