Buddha-to-Buddha sieraden

18786

Vraag:

De laatste tijd zie ik steeds meer moslims Buddha-to-Buddha sieraden dragen. Deze sieraden zijn geïnspireerd op de levenswijze van Boeddha, de stichter van het Boeddhisme. Is dit wel toegestaan?

Antwoord:

Alle lof zij Allah.

Boeddha vertegenwoordigt een religie waarvan de basisprincipes in strijd zijn met de Islam. Denk maar aan godloochening, reïncarnatie, Samara (de eindeloze cirkelgang van het leven), karma en andere zaken die ongeloof bevatten. Het is verboden voor een moslim om zoiets te dragen of in huis te halen. Want als hij dit doet, dan helpt hij mee aan het verspreiden van veelgoderij en maakt hij zich schuldig aan het imiteren van de veelgodenaanbidders. En de Profeet (vrede zij met hem) zegt: “Wie een volk imiteert, behoort tot hen.”

(Aboe Daawoed)

Een moslim moet zuinig zijn op zijn geloof en op afstand blijven van alles wat riekt naar ongeloof. Een moslim moet een volger zijn van het monotheïsme en niet van het polytheïsme. Maar soms doen mensen dit soort zaken uit onwetendheid. Deze mensen moeten dan onderwezen worden. Is een persoon hierin onderwezen, verteld dat het hier gaat om een heidens symbool en dat met het dragen daarvan hij ongeloof adverteert en promoot en blijft hij dit toch dragen? Dan begaat hij daarmee een daad van ongeloof.

Team al-Yaqeen