|
19:10
Den Haag | Maghrib
gebedstijdMiddel 13gebedstijd
Middel 7
04:31
Middel 6
06:28
Middel 5
12:56
Middel 2
16:15
Middel 4
19:10
Middel 3
20:59
Alle gebedstijden

Corona

In deze blog houden wij de ontwikkelingen bij die onze moslimgemeenschap aangaan met betrekking tot het Corona-virus. Denk hierbij aan de genomen maatregelen van overheidswege, wat de moskeeën en koepelorganisaties hebben besloten en geadviseerd aan de moslims. En wat dit allemaal betekent voor de gemeenschap.

 

Ook zullen hier religieuze oordelen geplaatst worden over de genomen maatregelen, opdat iedereen weet op welke islamitische grondslag deze genomen zijn.

 

 


 

3 jaar geleden

Sport & beweging voor ouderen

Sport & beweging voor ouderen

LIVE | Sport & beweging voor ouderen | Moustafa Makhlouf

Geplaatst door Al-Yaqeen op Dinsdag 21 april 2020

3 jaar geleden

Sport & beweging voor ouderen (Riffijns)

In de huidige crisis zijn onze ouderen genoodzaakt thuis te blijven. Hierdoor missen ze wel hun dagelijkse en hoognodige beweging! Daarom zenden wij morgenmiddag, dinsdag 21 april, om 13:00u een kort sportprogramma uit speciaal voor de ouderen. Iets anders dan je normaliter van ons gewend bent, maar wel iets wat wij hard nodig vinden voor onze ouderen aan wie wij al zoveel te danken hebben.

Onder begeleiding van Personal Coach Moustafa Makhlouf zullen de ouderen in hun Riffijnse moedertaal de sportinstructies krijgen. Zelfs vanuit hun stoel kunnen ze deze basisbewegingen uitvoeren. De sportsessie is live te volgen op onze Facebook pagina, maar ook op onze speciale Corona blog: https://al-yaqeen.com/corona/

Later zetten we de video ook op ons Youtube kanaal, zodat de oefeningen blijvend herhaald kunnen worden.

Dus zeg het voort, vooral aan je ouders, dat ze morgenmiddag met ons mee kunnen sporten!

3 jaar geleden

Moslimgemeenschap doneert tienduizenden euro’s aan Limburgse ziekenhuizen

Afgelopen vrijdag heeft de Unie van Moskeeën en Islamitische Verenigingen van Limburg (UMIVEL) 38.300 euro geschonken aan drie Limburgse ziekenhuizen. Hiermee wil de Limburgs-Marokkaanse gemeenschap haar bijdrage leveren in de strijd tegen corona. “Het virus maakt geen onderscheid op basis van huidskleur of religie, het treft iedereen”, aldus Tahar Chahbi, UMIVEL-voorzitter.

“Hoewel het virus iedereen thuis opsluit, brengt het ons dichter bij elkaar”, vertelt Chahbi. “De oproep om solidair te zijn met de coronapatiënten heeft bij ons een enorme weerklank gekregen. Op korte tijd hebben we via online donaties het bedrag kunnen verzamelen. Groot was mijn verbazing toen bleek dat ook moslims uit Brussel, Antwerpen en Wallonië hun steentje hebben bijgedragen voor de Limburgse ziekenhuizen. Ik ben blij dat onze gemeenschap op deze manier kan bijdragen aan de maatschappij.”

Ook Said Lamllaaoui, imam van de Hasseltse Badr moskee is trots. “En dan vooral op de mensen in de zorg en de ordediensten. We zijn trots op iedereen die met gevaar voor eigen leven onbaatzuchtig dit virus te lijf gaat.”

Moskeeën als triagepunt

Zoals andere openbare plaatsen zijn ook de moskeeën gesloten. UMIVEL heeft daarom al haar gebedshuizen ter beschikking gesteld als triagepunten. “We vragen onze leden ook ten dienste van de maatschappij te staan, zolang ze ertoe in staat zijn. Help elkaar daar waar nodig”, besluit Chahbi.

Bron: HLN.be

Team al-Yaqeen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

3 jaar geleden

Dua leren met Ustaadh Mohamad: de inzendingen

3 jaar geleden

Richtlijnen en adviezen omtrent vasten en Taraweeh tijdens Ramadan – NL –

 

3 jaar geleden

Richtlijn en adviezen omtrent vasten en Taraweeh tijdens Ramadan – AR –

3 jaar geleden

Corona brengt moskeeën in grote financiële problemen

Nederlandse moskeebestuurders zien door het Coronavirus een groot gevaar opdoemen. Doordat de moskeeën dicht zijn hebben zij nauwelijks nog inkomsten. De vaste lasten dienen daarentegen gewoon te worden doorbetaald. Aangezien gebedshuizen niet in aanmerking komen voor steun van de overheid, dreigen velen van hen in financiële problemen te komen. Vooral als ze gesloten blijven tijdens de Ramadan, dan zullen ze vele minder donaties ontvangen dan gebruikelijk is.

Lees hier het hele artikel

3 jaar geleden

Als Corona kon spreken…

Beste mensheid,

Het is denk ik niet nodig om mezelf te introduceren. De hele wereld spreekt over mij, is in lockdown vanwege mij en verkeert continu in stress door mij. In tegenstelling tot velen van jullie, heb ik geen tijd te verliezen. Ik kom dus gelijk ter zake en deel enkele zaken over mezelf die de media je niet zullen melden.

Ik maak geen onderscheid tussen mensen; jong of oud, ziek of gezond, praktiserend of anderszins. Beschuldig mij niet van hardvochtigheid. Ik volg simpelweg de bevelen van de Almachtige Heer Die mij heeft vrijgelaten.

Ik ben degene die tirannieke regeringen bezighoudt van het verder onderdrukken van hun moslim minderheid. Ik ben degene die de 21-eeuwse farao’s vernedert en de ruggengraat van arrogantie in elk van hen brak. Ik ben degene die de plaatsen van alcohol, ontucht, gokken en roken sloot en elke gebruiker van rente beangstigt. Ik ben degene die de niet-gelovige achter gesloten deuren lastig valt, aangezien hij nu alles waar hij ooit voor stond in twijfel trekt. Ik ben degene die het hart van elke zondaar vrees inboezemt en hem in de hoek van spijt druk. Ik ben de herinnering dat moreel verval niet plaatsvindt zonder vergelding. Ik ben hier trots op. Ik zal hier geen excuses voor maken. Schande voor de verharde harten van de mens die mij nodig hebben als een herinnering.

Lees hier het hele artikel

3 jaar geleden

LIVE Vrijdagpreek

Vrijdagpreek

Omdat de moskeeën voorlopig even gesloten blijven voor bezoekers, zenden wij de vrijdagpreek live uit. Vandaag word de preek gehouden door Sheihk Ilyas El Yousfi

Geplaatst door Al-Yaqeen op Vrijdag 27 maart 2020

3 jaar geleden

De behoefte naar Allah ten tijde van tegenspoed – Deel 2

Het vierde fundament: Het in acht nemen van de voorgeschreven middelen

De dienaar dient voorgeschreven middelen in acht te nemen. Allah, de Meest Verhevene, zegt namelijk (interpretatie van de betekenis):

“En stort julliezelf niet in de ondergang en doe goed. Waarlijk, Allah houdt van de weldoeners.

(Soerat al-Baqarah: 195)

Daarnaast heeft de Profeet (vrede zij met hem) gezegd: “Laat een zieke persoon niet bij een gezonde persoon komen.” Ook heeft hij gezegd: “Loop weg voor een leproos, zoals je wegloopt voor een leeuw.”

De dienaar dient dus de nodige preventiemiddelen in acht te nemen, indien hij vreest om getroffen te worden door een ziekte.

Het vijfde fundament: Het raadplegen van de juiste bronnen

 

Lees hier het hele artikel